Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
Categorie Denham
 • Merken
 • Denham
  • Jeans
  • Jeans jassen
  • Shirts
  • Sweatshirts
  • Truien
Filter
Maat 0
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Materiaalsamenstelling 0
Materiaaltype 0
Selectie 1
Denham

Denham Jeans: Premium-jeans met stijl

Jason Denham heeft in het verleden jeans voor Bono en The Edge van U2 gemaakt en was designer bij Pepe Jeans in Londen. Vandaag de dag maakt hij de Bluejeans die hij zelf draagt in zijn eigen winkel in Amsterdam. Ontdek nu het geheim achter de authentieke wassingen en bestel Denham online bij Galeria Inno!

De Engelse designer Jason Denham is onder jeanskenners geen onbekende. De lijst met invloedrijke spelers in de denimbranche die hem benoemen als waardevolle invloed en hem waarderen om zijn werk en persoonlijkheid is lang. Denham is een waar denimicoon.

Bij Joe Casely-Hayford pepte hij de U2 Signature Edition op. Later deed hij ervaring op bij het Londense Pepe Jeans. Zijn eigen label en bijbehorende winkel richtte hij in 2008 op in het hippe Amsterdamse district “De 9 straatjes”. Hier wijdde hij zich met vol enthousiasme, zorgvuldigheid en moed aan het katoen waarmee zijn tijdloze jeans hun leven begonnen.

Denham jeans is zich van zijn traditie bewust. En neemt deze in acht zonder te veel naar starre conventies en snel overvliegende trends te leven. Dat is hoe een jeans zou moeten zijn en zo worden ze gemaakt, in het kleine designatelier in Amsterdam. De indrukwekkende 5-pocket-collecties worden met de hand gemaakt en zetten zich door de subtiele details en onopvallende innovaties af tegen de mainstream. Interessante oplossingen voor traditionele vraagstukken als het gaat om snit, materiaal en finish die niet meteen opvallen zorgen voor een verfijnd eindresultaat waardoor uw jeans bijna aanvoelt als een tweede huid. En schopt het jonge label, dat aanvankelijk eerst onder de echte jeanskenners een geheime tip was, het ook buiten Amsterdam ver.

De Engelse denimdesigner uit Amsterdam

De collecties van Denham reiken van Virgin tot Vintage. Uit eigen makelij ontstaan hoogwaardige 5-pocket-jeans met een moderne touch. Het duidelijke bewustzijn van traditie dat zijn jeans uitstralen maken de denims tot iets onvergelijkbaars. Het gaat om veel meer dan alleen een goed design. Jason Denham weet waar de beste stoffen vandaan komen. De beste katoenweverijen zoekt de kenner tegenwoordig in Japan en Italië. Daarvandaan komen de stoffen voor de heren- en damesjeans die op weg zijn naar een icoonstatus.

Bij damesjeans en ook voor heren legt Jason Denham – naast een aantal bijzondere Regulars – de focus op een strakke en moderne manier van dragen. De accentuerende Slimfit- en Skinny-pasvormen zijn meer regel dan uitzondering. Ze accentueren de contour en de stevige jeansstof voelt bijna aan als een tweede huid. Een klein beetje stretch in de stof zorgt voor een aangenaam fijn draagcomfort. Dat is ook nodig, aangezien men de jeans van Denham elke dag weer aan wilt trekken.

De “Virgin” modellen komen praktisch direct onder de naaimachine vandaan. Een persoonlijkere, individuelere wassing is niet mogelijk, aangezien u hem zelf creëert. De Virgin jeans van Denham dienen een flinke tijd gedragen te worden – het liefst een half jaar – voordat deze gewassen mogen worden. Het resultaat: een jeans met een verhaal.

De “Vintage” jeans van Denham zijn voorzien van kenmerkende wassingen, slijtageplekken rond de knieën tot verfijnde bleach-effecten. Dit natuurlijk niet overdreven, maar uiterst natuurlijk wat een originele used-uitstraling geeft. Niet alleen de effecten zijn van goede makelij: de premium-jeans van Denham krijgen hun wassingen elke zaterdag in de achtertuin van de winkel met behulp van een zelfontwikkeld soort zeep. Dat getuigt pas van een echte liefde voor jeans!