Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
Het spijt ons, we hebben op dit moment geen producten beschikbaar voor Dr. Martens
Dr. Martens

Dr. Martens schoenen – hét schoenicoon uit Engeland

De schoenen van Dr. Martens behoren zonder twijfel tot de populairste aller tijden. De Dr. Martens, ook wel bekend als Doc Martens, hebben een ware cultstatus verkregen. Van de klassieke Dr. Martens laars met gele naden tot het lage enkelmodel: bestel nu uw nieuwe favoriete paar schoenen bij Galeria Inno!

Het succesverhaal van de unieke Dr. Martens schoenen begint rond de helft van de 20ste eeuw met Dr. Klaus Märtens, aan wie het cultmerk van de Britse firma AirWair internationaal haar naam te danken heeft. De arts ontwikkelde stabiele werkschoenen met extra soepele gummizolen die duidelijk meer comfort boden dan traditionele veiligheidsschoenen. Ook waren de zolen van de zogenaamde Docs nog eens bestand tegen benzine, olie en zuur, en was het leer van de laars van een waterafstotende waslaag voorzien. Zo werden de Dr. Martens schoenen aanvankelijk eerst door soldaten, politieagenten, postboden en werklui gedragen, waarnaar later ook de jeugd de stevige maar uiterst comfortabele laars ontdekte. Aangezien Docs voornamelijk door punks, heavy-metal-fans en gothics gedragen worden, zijn de stoere schoenen en laarzen niet meer uit de jeugdscene weg te denken.

Tegenwoordig zijn er Dr. Martens schoenen in verschillende uitvoeringen

Of het nou lage platte schoenen, veterschoenen, Chelsea boots, enkellaarzen of veterlaarzen zijn: bij Galeria Inno vindt u originele Dr. Martens schoenen in veel designs, maten en kleuren. Laat u online door onze nieuwste vrouwen- en mannenmodellen inspireren. Slechts een muisklik en uw favoriete model wordt bij u thuisbezorgd. Fantastisch toch!