Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
Filter
Voor wie? 0
Maat 0
Kleur 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Materiaal band 0
Materiaal behuizing 0
Waterdichtheid 0
Horlogeglas 0
Kraagvorm 0
Selectie 1
Lacoste

Lacoste: de krokodil staat voor een sportieve lifestyle

De krokodil van het modelabel Lacoste geldt als een van de bekendste logo's ter wereld. Waar komt die Lacoste krokodil vandaan? Wel, indirect van André Lacoste, de Franse tennisser en uitvinder van het poloshirt. Hij tenniste in de eerste helft van de 20e eeuw en werd de krokodil genoemd. Die bijnaam kreeg hij vanwege zijn hardnekkigheid en omdat hij had gewed om een koffer van krokodillenleer. Hij kreeg die koffer niet, omdat hij zijn partij verloor. Zijn vriend Robert Georges tekende de beroemde krokodil die André Lacoste vervolgens op zijn shirt droeg. René Lacoste kwam op het idee van een poloshirt, omdat toptennissers zoals hij in die tijd nog in lange broek en een overhemd met lange mouwen tennis speelden. Dat vond Lacoste te warm en zo ontstond het idee van een poloshirt.

Lacoste als compleet modelabel

Nadat mensen als John F. Kennedy Lacoste droegen, steeg de bekendheid van het merk enorm. Naast poloshirts verschenen er tennisschoenen en kinderkleding. Vervolgens kwamen parfums en leren tassen op de markt. Vandaag de dag brengt het Franse modelabel een complete kleding- en schoenencollectie op de markt en ook veel accessoires zoals petjes, horloges, underwear, sokken, sieraden en handdoeken. Daarnaast staat Lacoste ook bekend om zijn leren artikelen zoals riemen en portemonnees. Natuurlijk komt op al die artikelen ook steeds de lachende krokodil weer terug.

Lacoste designmode

In de onlineshop van Galeria Inno vindt u de klassieke poloshirts van Lacoste, maar ook andere stijlvolle designermode voor hem, voor haar en voor kinderen. Van tanktops tot truien en van casual overhemden tot trainingsbroeken. De Lacoste schoenen hebben een sportief karakter. Liefhebbers van mocassins en bootschoenen moeten hier zeker een kijkje nemen. Alle producten van Lacoste hebben een hoge kwaliteit. Bij Lacoste wordt alleen katoen gebruikt dat niet uit bronnen stamt waar de mensenrechten worden geschonden. Daarom is het bedrijf sinds 2012 lid van de United Nations Global Compact.