Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
Römertopf (6)
Categorie Römertopf
Filter
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Selectie 1
Römertopf

De Römertopf: stoomkoken zoals de oude Romeinen

De Romeinse pan is een van de meest opwindende uitvindingen van de oude Romeinen. Tot op heden hebben de oorspronkelijke kleipotten geen van hun waarde in de keuken verloren. Lees wat de oude methode van het stoomkoken zo speciaal maakt en bestel bij Galeria Inno een Romeinse pan!

De Romeinen hadden toch een paar goede ideeën. En dan hebben we het niet alleen over de progressieve wetgeving, de openbare stoombaden en een zeer succesvol buitenlands beleid. Ook wat betreft eten en koken, waren ze hun tijd zoals altijd ver vooruit. De Romeinse pan is daar een mooi bewijs van en is met zijn vele voordelen zelfs na twee duizend jaar nog niet te oud geworden.

Als het op eten aankomt, zijn de oorspronkelijke methoden altijd al de beste geweest. Veel van onze verfijnde keukenmachines doen ook niets anders dan oude ideeën intelligent "opwarmen". Zoals bijvoorbeeld de populaire stoomkokers: die doen precies dat waardoor de Romeinse pan al sinds de oudheid als uitstekend keukengerei wordt aanzien.

Stoom uw eten altijd zachtjes en bijna zonder vet!

Een echte Römertopf heeft de afmetingen van een grote braadpan en bestaat uit een diepe pan gemaakt van natuurlijke klei en een goed passende kleideksel. In dit mooie bed garen groenten, vlees, vis en vele andere gerechten zachtjes, aangezien de damp van binnen opgesloten blijft. Niet enkel de Römertopf gebruikt deze methode. Vele duizend jaar oude kooktechnieken van Azië over Afrika tot Europa werken op deze manier.

Gerechten die in eigen nat zachtjes bij matige hitte worden gegaard. Er moet nauwelijks vloeistof aan worden toegevoegd en in veel recepten ook geen extra vet. De natuurlijke smaak en de waardevolle ingrediënten blijven zo maximaal behouden. Bij het stoomkoken in een Römertopf wordt vlees bijzonder zacht. Broze groenten blijven zo vers en fris. En het huisgemaakte volkorenbrood uit de kleipot is een fantastisch geheim. Zo is het antieke kookgerei in veel opzichten beter dan veel moderne oplossingen. En ook voor de vaatwasser en het opwarmen in een voldoende grote microgolfoven, zijn de grote kleipotten geschikt.

Deze traditionele kookmethode overtuigt ook met de geuren die vrijkomen

Bovendien zijn de eenvoudige, natuurlijke kleipotten echte juweeltjes. In een keuken, met een eerder traditionele stijl, zijn deze Romeinse pannen niet alleen geschikt voor stoven en braden. Ze zijn ook een sierlijk en ruim alternatief voor een broodmand en ze zijn ideaal voor het bewaren van alle levensmiddelen die niet mogen uitdrogen.

U moet wel op enkele dingen letten als u voor het eerst met de Römertopf kookt. Naast het feit dat dit aardewerk breekbaar is. De Römertopf mag niet worden blootgesteld aan ernstige thermische schokken. Laat de pan dus geleidelijk aan warm worden en plaats de pan niet onmiddellijk na gebruik in koud water: anders kan de klei barsten. Een nieuwe Römertopf moet voor gebruik een kwartier worden geweekt. Zo zuigt de natuurlijke klei zich vol en wordt hij waterdicht. Na meerdere gebruiken sluiten de poriën van de binnenoppervlakken zich en is het water niet meer nodig. Als u rekening houdt met deze aanwijzingen, zult u een originele en mooie manier van koken ontdekken, die zeer overtuigend is in smaak! Bestel online bij Galeria Inno uw nieuwe Römertopf!