Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
SCHOTT ZWIESEL (79)
Categorie SCHOTT ZWIESEL
Filter
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Design 0
Materiaal 0
Selectie 1
SCHOTT ZWIESEL

Schott Zwiesel: een verfijnde smaak behoeft mooie glazen

Een goed glas getuigt van kennis, net zoals een excellent jaar in de wijnkelder of een bijzonder exemplaar in de cognac-collectie. Schott Zwiesel biedt een ruime selectie wijnglazen, champagneglazen, whiskyglazen, tumblers en meer gemaakt van helder kristalglas. Nu eenvoudig te bestellen bij Galeria Inno!

Bij Schott Zwiesel vindt de kenner glazen voor een volmaakt drinkgenot waarin dranken compleet tot hun recht komen. Zuiver kristalglas is het beste materiaal om kleuren en texturen op hun best waar te kunnen nemen. Karaffen, cognacglazen, champagneflûtes en whiskyglazen hebben hun speciale vorm door de eeuwen heen langzaamaan ontwikkelt en verbetert.

Natuurlijk, in een goed glas komt niet alleen de smaak goed tot zijn recht, maar getuigt het ook van een verfijnde stijl. Ook daarvoor zijn de hoogwaardige glazen van Schott Zwiesel gemaakt. Hier vindt u een ruime selectie aan fijn kristalglas, waar kenners meer dan blij van zullen worden. Vooral wanneer de inhoud net zo’n hoogwaardige kwaliteit geniet als het glas zelf.

Ook het goede wijnglas getuigt van deskundigheid

Een goed wijnglas mag in de glazencollectie zeker niet ontbreken. Wijn behoort tot een van de oudste cultuurgoederen die de mensheid kent. Het kent een lange traditie waarin de voorstelling van hoe men wijn op gepaste wijze consumeert diepgeworteld is. Een ding is zeker: in een elegant, puristisch wijnglas komt een indrukwekkende wijn het best tot zijn recht.

De wereld van de wijnen kent verschillende glasvormen waarvan enkelen zich internationaal als standaard hebben doorgezet. De specifieke verschillen tussen een rode- en witte wijnglas zijn voor elke kenner duidelijk. Het is overigens geen vereiste dat de wijnliefhebber daarnaast ook nog het verschil tussen een Bourgogne- en Bordeauxglas uitleggen kan.

Veel witte wijnen beschikken over een relatief licht bouquet en bouwen voort op de minder uitgesproken zuren. De kleinere wijnglazen concentreren lichte aroma’s onder de neus. Anders werkt dit bij intensief opgebouwde, zwaardere rode wijnen, die een complexer bouquet hebben. In grote, buikige glazen met veel oppervlak en volume kunnen rode wijnen zich het beste ontwikkelen en ademen. De naar boven gesloten vorm maakt het walsen van de wijn gemakkelijker waardoor de aroma’s loskomen en u vanaf de eerste slok van een optimale wijnsensatie kunt genieten.

Hoogwaardige rode- en witte wijnglazen vindt u in verschillende uitvoeringen zoals klassiek gerond of in een modern hoekig model in de hoogwaardige Schott Zwiesel collecties. Het getuigt overigens ook van deskundigheid op geschikte momenten van strakke conventies af te wijken: sommige excellente witte wijnen beloven een nog intensievere smaakervaring wanneer u deze de kans geeft zich in een groot glas volledig tot zijn recht te laten komen.

Verwen uzelf en uw gasten met Schott Zwiesel glazen

Net zo gecompliceerd is de kunst van het perfecte glas, of het nu om champagne, cognac, whisky of likeuren gaat. Cognac staat bekend om zijn zeer complexe tonen die zich in een buikig cognacglas het best ontplooien. “Bubbels”, zoals champagne en prosecco drinkt men het aangenaamst uit een flûte waarin ook de bruis het best omsloten blijft. Liefhebbers van bijvoorbeeld een eerbiedwaardige whisky tot aan een goede rum, Grappa, Calvados of Tequila kunnen hun glas naar smaak en gelegenheid aanpassen: het zogenaamde “nosingglas”, ook wel beter bekend als het langgetuite whiskyglas waarin de tonen sterk geconcentreerd blijven, is geschikt voor een intensievere smaaksensatie. De Tumbler, ook wel beter bekend als het “on the rocks” glas, biedt echter een meer ontspannen en nonchalante drinkervaring.

Geniet u van excellente dranken in stijl en kunde met het perfecte glas! Verwen uzelf en uw gasten met de klassiek moderne en hoogwaardige kristalglazen van Schott Zwiesel in de onlineshop van Galeria Inno!