Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
Categorie Deodorant
Filter
Voor wie? 0
Maat 0
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Linie 0

geen resultaten

Huidtype 0
Inhoud 0
Selectie 1
Deodorant

Deodorants: sterk effect - zacht voor de huid

Ontdek de verschillende betrouwbare deodorants van bekende merken - voor elk type en elke levenssituatie: bij het sporten, op het werk of in uw vrije tijd. In de meest voordelige onlinewinkel van Galeria Inno zult u vast en zeker de deodorantvinden die perfect bij u past!

Als we het te warm krijgen, beginnen we te zweten. Dat is een heel natuurlijk proces dat volkomen logisch is op biologisch vlak: onze organen hebben een zo constant mogelijke lichaamstemperatuur nodig om te kunnen blijven leven. Ideaal is een temperatuur van 37 graden Celsius. Wanneer de temperatuur daalt, krijgen we het koud en beginnen we te trillen. Als de temperatuur stijgt, beginnen we te zweten. Maar niet alleen stijgende buitentemperaturen doen ons zweten: bij inspannende activiteiten en in situaties die ons opwinden of bang maken, gaat ons hart sneller kloppen: onze lichaamstemperatuur stijgt.

Vers zweet is trouwens geurloos. Alleen wanneer onze huidbacteriën het zweet oplossen, vormt zich de typische zweetgeur. En die bacteriën werken vooral goed onder de oksel, want daar komt weinig lucht aan de huid. Gelukkig bestaan er nu veel verschillende deodorants, die op heel verschillende manieren de onaangename zweetgeur voorkomen.

In de onlinewinkel van Galeria Inno zult u het moeilijk krijgen om een keuze te maken: er zijn deodorants met natuurlijke geurstoffen en essentiële oliën die de geur maskeren. Andere deodorants werken met antimicrobiële stoffen: ze controleren de micro-organismen die betrokken zijn bij de vorming van geuren. Er is ook een breed aanbod van antiperspirant-deodorants. Ze zorgen voor een effect op lange termijn door te voorkomen dat de zweetklieren zweet produceren.

Naast de verschillende werkingswijzen verschillen de deodorants ook in hun manier van aanbrengen: er bestaan bijvoorbeeld deodorants in sprayvorm. Die bevatten vaak desinfecterende alcohol, smerende en fixerende stoffen, parfum en spuitgas. Wie eerder een gevoelige huid heeft, kiest daarom beter voor rollers of deosticks. Maar ook pompsprays zonder alcohol met natuurlijke ingrediënten kunnen een goed alternatief zijn.

Deodorants vroeger en nu

Het woord deodorant komt oorspronkelijk uit het Latijns en betekent zoveel als "ontgeurend middel". Vroeger probeerde men met verschillende middelen de onaangename zweet- en lichaamsgeur gewoon te verstoppen. Dankzij modern onderzoek en meerdere verschillende werkzame bestanddelen kunnen deodorants vandaag de dag veel meer.

Onderzoekers vermoeden dat de oorsprong van onze huidige deodorants in het oude Egypte ligt: ze gebruikten geurende oliën om zweetgeur te voorkomen. Ze verwijderden hun okselhaar en droegen dan olietincturen en diverse kruidenessenties op de okselhuid. Ze gebruikten zelfs als eerste de anti-transpiratiestof ammonalaun, een natuurlijk mineraal. In de 19e eeuw experimenteerde men met ammoniak en zinkzalf. Tot in de jaren 40 kende men deodorants trouwens enkel als zalf of tinctuur. Dat veranderde pas met de uitvinding van de balpen! Volgens hetzelfde principe ontstond later de deodorantroller. 20 jaar later kwamen de eerste deodorantsprays op de markt.

U zweet meestal niet zo erg, heeft een gevoelige huid of heeft het liever natuurlijk? Online bij Galeria Inno vindt u ook een breed aanbod van biologische en bijzonder gevoelige deodorantproducten.