Menu
Mijn verlanglijsten Verlanglijsten
0,00 € Winkelmandje
Categorie Messen
Filter
Prijs 1

Gelieve tenminste een prijs in te vullen

Geen resultaten voor deze prijsmarge.

Geen geldige prijsmarge.

Merk 0

geen resultaten

Materiaal 0
Selectie 1
Messen

Messen: het onmisbare keukengereedschap

De snijgereedschappen zijn een integraal onderdeel van elke keukentraditie. Lees hier meer over welke bladvormen in bijna elke moderne keuken regelmatig gebruikt worden! En kom meer te weten over het juiste onderhoud voor extrascherpe, niet-roestvrije koksmessen! Bestel nu bij Galeria Inno online!

Het koksmes is het universele gereedschap voor het snijden, hakken, schillen en schoonmaken. Er bestaan heel weinig gerechten die zonder de hulp van een scherp mes kunnen worden klaargemaakt. Geen wonder dat messen het best bewaarde bezit zijn van elke ervaren, professionele kok.

Wat maakt van een mes een goed mes? Vooral de hoge staalkwaliteit. Die zorgt ervoor dat het mes lang meegaat en dat het lemmet gemakkelijk te slijpen is. U kunt hoogwaardige messen direct herkennen aan hoe goed ze in uw hand liggen. Voor het eenvoudige werk zijn ze zorgvuldig uitgebalanceerd. Een eenvoudige vorm zonder franjes is niet alleen elegant. Maar vooral gemakkelijk te reinigen. Dat is de basis voor een lange levensduur.

Belangrijk bij de keuze van een mes is de keuze tussen roestvrij staal en koolstofstaal. Roestvrij staal is gemakkelijk te reinigen en duurzaam. Koolstofstaal is echter aanzienlijk harder en bereikt daardoor meer scherpte en behoudt bovendien langer zijn scherpte.

Keukenmessen uit gevouwen staal, oftewel damaststaal, zijn elegant en bijzonder waardevol. Gevouwen lagen met een extreem harde, koolstofbevattende middenlaag voor de snijkant, zijn ook het geheim van de legendarische Japanse zwaarden en snijgereedschappen.

Geniet van de echte snijcultuur!

De universele messenset die voor iedereen geschikt is, bestaat niet. Er zijn echter bepaalde vormen die bijna iedereen graag en regelmatig gebruikt. Vooral het medium tot grote koksmes of zijn Japanse concurrent, het Santokumes. De grote messen voor allerlei doeleinden zijn ideaal voor lange, rechte sneden en ook voor het wegen en hakken. Bepaalde modellen beschikken over geïntegreerde "Kullen", inkepingen in het blad, zodat er geen enkel te snijden goed aan het blad blijft kleven.

De scherpe schilmesjes zijn kleiner en handiger. Die zijn de juiste keuze voor fijnere, meer delicate snijtaken. Bovendien is het schoonmaakmesje een populaire keuze. Zijn korte, krachtige lemmet is ideaal voor het schoonmaken en klaarmaken van verschillende groenten en andere ingrediënten. Het broodmes met kartelrand snijdt betrouwbaar door harde korsten en laat daarbij ook zacht wit brood intact. Er bestaan bovendien nog talloze speciale gereedschappen voor vele activiteiten in de verschillende internationale tradities, van hakmessen tot uitbeenmessen en nog veel meer.

Bewaar waardevolle snijgereedschappen alleen in het messenblok of op de magnetische strip! Wanneer de messen dan toch bot zijn geworden, stelt zich nog de vraag over hoe u ze het beste kunt scherpen. Slijptoestellen met V-profiel zijn soms handig voor een snelle opfrissing. Maar onder professionals die waarde hechten aan hun materiaal, zijn zulke gereedschappen niet populair. Ze beschadigen de bladstructuur en scherpen het mes onvoldoende. Beter is de professionele slijper van Meisterhand die eenmaal per jaar vernieuwd wordt. Dan is het voldoende om de messen kort voor elk gebruik met het staal te slijpen. Maar vergeet niet: extra harde, roestvrij stalen messen mogen niet in contact komen met de slijpstaaf! Ze hebben geen sterke rand, die zou moeten worden opgericht, en de harde afgeschuinde kant breekt gemakkelijk.

Naast keukengerei wacht u ook een breed aanbod van zakmessen, zakgereedschap en toebehoren. Geniet van de echte snijcultuur! Bij Galeria Inno vindt u hoogwaardige messen of messensets vervaardigd met vakmanschap!