Finsbury

Leren Derby BARTON

Item No. 655372aa-cea2-4b50-a56b-9115758cb30f
Vanaf
€ 216,00
Schoenmaat
Kleur
  • Dit artikel is momenteel niet op voorraad.
Vanaf
€ 216,00

Onze Derby Barton van zwart leer combineert elegantie met stevigheid en is een ideale schoen om u tegelijkertijd op uw gemak en voornaam te voelen. Een van de kenmerken van het Derbymodel is dat het eenvoudig elke voetvorm past, ook voeten met een hoge wreef. Deze schoen is gemaakt van fijn, soepel eersteklas kalfsleer met een onberispelijke stevigheid en houdbaarheid door de tijd heen. De specifieke Goodyear–montagemethode (dubbelgestikt) garandeert stevigheid en een lange levensduur. De rubberen zool van dit Barton–model zorgt voor weerstand en comfort, het zwarte leer is gesublimeerd met een galon en veters in een donkerder tint die de prachtige kleur van deze schoen benadrukt.

De zogeheten Derby–schoen is waarschijnlijk afkomstig uit Engeland en heeft door de tijd heen een vaste plaats veroverd in de garderobe. De Derby staat voor zowel voornaamheid als moderniteit en verwijst niet alleen naar de legendarische Engelse verfijning maar ook naar de originaliteit en de creativiteit van de jazzmusici uit New York.. Als u een geraffineerde dandy–stijl nastreeft of liever casual–chic door het leven gaat is onze Barton in zwart leer het onbetwiste perfecte accessoire om een trendy of klassieke look af te maken.
Productgegevens:
Derby met 5 vetergaatjes
Bewerkte spitse neus
Veters
Goodyear–gestikt
Gedetailleerde samenstelling:
– Schacht: 100% leer
– Voering en binnenzool: 100% leer
– Buitenzool: 100% rubber

Onderhoud:

Finsbury–schoenen vereisen regelmatig onderhoud als u er optimaal van wilt profiteren. Een paar belangrijke regels die u moet toepassen:
1. Het belang van schoenspanners: schoenspanners worden terecht hangers van schoenen genoemd. Ze moeten stelselmatig voor al uw schoenen gebruikt worden. Ze drogen het leer door vocht uit de schoen op te nemen, minimaliseren lelijke plooien door het lopen en behouden de vorm van de schoen door het leer na een lange dag op te spannen.
2. De voordelen van regelmatig poetsen: omdat leer een levend materiaal is, moet het regelmatig gehydrateerd worden om het soepel maar ook waterdicht te houden en een lange levensduur te garanderen. Schoenen moeten om de vier à vijf maal dragen gepoetst worden. Dat betekent dat u uw schoenen gemiddeld ongeveer twee à drie maal per maand zult poetsen, of elke week als u slechts twee of drie paar bezit. Vergeet ook niet om uw schoenen om de twee weken in te wrijven met crème om het leer te voeden.
3. Onderhoud van de zolen: Wij raden u aan om een rubberen loopzool onder uw zool te laten zetten. Maar let op, u mag nooit een loopzool onder een nieuwe schoen laten zetten. U moet deze vooraf een keer of tien dragen om ze goed soepel te maken.

Maatadvies: Kies uw gebruikelijke schoenmaat.

Finsbury is de Franse specialist van luxe Goodyear– en Blake–gestikte schoenen: boots, mocassins, Richelieus, Derby's, met gesp(en) of sneakers, iedereen vindt wel een model naar zijn smaak.

Upper Material: Leer
Product weight - value: 1.4
Binnenmateriaal: Leder
Zoolmateriaal: Rubber
Gewicht van het product - eenheid: Kg