Finsbury

Leren Derby CURTIS

Item No. 90e89239-e306-435c-ac7e-75f6428cc3d2
Vanaf
€ 240,00
Kleur
Schoenmaat
  • Dit artikel is momenteel niet op voorraad.
Vanaf
€ 240,00

De CURTIS is een revival van een klassiek Goodyear–model dat gewoonlijk ‘chasse’ genoemd wordt. Deze Derby Chasse is gemonteerd op de rubberen zool van de Consul. Een box–model van leer van de looierij van Le Puy, bekend om zijn comfort en stevigheid. Dit model is ideaal voor brede voeten met een hoge wreef.

Hij wordt zowel bij zakelijke kleding als casual gedragen.

Productgegevens:
Derby met 5 vetergaatjes
Ronde neus
Veters
Goodyear–gestikt
Gedetailleerde samenstelling:
– Schacht: 100% leer
– Voering en binnenzool: 100% leer
– Buitenzool: 100% rubber

Onderhoud:

Finsbury–schoenen vereisen regelmatig onderhoud als u er optimaal van wilt profiteren. Een paar belangrijke regels die u moet toepassen:
1. Het belang van schoenspanners: schoenspanners worden terecht hangers van schoenen genoemd. Ze moeten stelselmatig voor al uw schoenen gebruikt worden. Ze drogen het leer door vocht uit de schoen op te nemen, minimaliseren lelijke plooien door het lopen en behouden de vorm van de schoen door het leer na een lange dag op te spannen.
2. De voordelen van regelmatig poetsen: omdat leer een levend materiaal is, moet het regelmatig gehydrateerd worden om het soepel maar ook waterdicht te houden en een lange levensduur te garanderen. Schoenen moeten om de vier à vijf maal dragen gepoetst worden. Dat betekent dat u uw schoenen gemiddeld ongeveer twee à drie maal per maand zult poetsen, of elke week als u slechts twee of drie paar bezit. Vergeet ook niet om uw schoenen om de twee weken in te wrijven met crème om het leer te voeden.
3. Onderhoud van de zolen: Wij raden u aan om een rubberen loopzool onder uw zool te laten zetten. Maar let op, u mag nooit een loopzool onder een nieuwe schoen laten zetten. U moet deze vooraf een keer of tien dragen om ze goed soepel te maken.

Maatadvies: Kies uw gebruikelijke schoenmaat.

Finsbury is de Franse specialist van luxe Goodyear– en Blake–gestikte schoenen: boots, mocassins, Richelieus, Derby's, met gesp(en) of sneakers, iedereen vindt wel een model naar zijn smaak.

Upper Material: Leer
Binnenmateriaal: Leder
Zoolmateriaal: Leder