Finsbury

Leren Richelieu OXFORD

Item No. e02fd21a-c25b-41e5-9ad1-dab3040959af
Vanaf
€ 240,00
Kleur
Schoenmaat
  • Dit artikel is momenteel niet op voorraad.
Vanaf
€ 240,00

De Richelieu Oxford is een leren schoen met klasse, elegantie en eenvoud. Hij is gemaakt van één enkel stuk leer en hult de voet in verfijndheid en soberheid. Op elk moment van de dag en de nacht straalt deze schoen stijl en elegantie uit. Hij verwezenlijkt de uitmuntendheid van de leren schoen die zowel modern als tijdloos is.

Het Richelieu–model is een van de meest voorkomende schoenmodellen. Het inspireert al generaties lang Maison Finsbury, dat op een ambachtelijke manier klassieke en gekleden schoenen maakt en daar een bepaalde moderniteit aan toevoegt. Deze ambachtelijke expertise maakt het mogelijk eenvoudige, tijdloze modellen te produceren die aansluiten bij een actief sociaal leven.

Productgegevens:
Richelieu 5 vetergaatjes rechte neus
Instapper
Goodyear–gestikt
Gedetailleerde samenstelling:
– Schacht: 100% leer
– Voering en binnenzool: 100% leer
– Buitenzool: 100% leer

Onderhoud:

Finsbury–schoenen vereisen regelmatig onderhoud als u er optimaal van wilt profiteren. Een paar belangrijke regels die u moet toepassen:
1. Het belang van schoenspanners: schoenspanners worden terecht hangers van schoenen genoemd. Ze moeten stelselmatig voor al uw schoenen gebruikt worden. Ze drogen het leer door vocht uit de schoen op te nemen, minimaliseren lelijke plooien door het lopen en behouden de vorm van de schoen door het leer na een lange dag op te spannen.
2. De voordelen van regelmatig poetsen: omdat leer een levend materiaal is, moet het regelmatig gehydrateerd worden om het soepel maar ook waterdicht te houden en een lange levensduur te garanderen. Schoenen moeten om de vier à vijf maal dragen gepoetst worden. Dat betekent dat u uw schoenen gemiddeld ongeveer twee à drie maal per maand zult poetsen, of elke week als u slechts twee of drie paar bezit. Vergeet ook niet om uw schoenen om de twee weken in te wrijven met crème om het leer te voeden.
3. Onderhoud van de zolen: Wij raden u aan om een rubberen loopzool onder uw zool te laten zetten. Maar let op, u mag nooit een loopzool onder een nieuwe schoen laten zetten. U moet deze vooraf een keer of tien dragen om ze goed soepel te maken.

Maatadvies: Kies uw gebruikelijke schoenmaat.

Finsbury is de Franse specialist van luxe Goodyear– en Blake–gestikte schoenen: boots, mocassins, Richelieus, Derby's, met gesp(en) of sneakers, iedereen vindt wel een model naar zijn smaak.

Upper Material: Leer
Product weight - value: 1.4 Kg
Binnenmateriaal: Leder
Zoolmateriaal: Leder

Meer voor jou