SKOTTSBERG

Serveerplank | 50 x 19 cm | Longan hout | Ingefreesde Handgrepen

label.item 09297519-7c60-4759-a793-e7532cdeb4b9
false

De Woodworks serveerplanken van SKOTTSBERG® zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Een borrelplank, serveerplank of tapasplank. Er worden diverse benamingen gebruikt, het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Een stoere plank voor heerlijke kleine gerechtjes. Vlees, kaas, dips, groente of zoutjes, met deze prachtige serveerplank kun je alle kanten op!
Deze Woodworks serveerplank is gemaakt van duurzaam Longan hout. Longan is een fruitboom die, wanneer hij geen fruit meer geeft, normaliter enkel nog als brandhout dient. In plaats daarvan maken wij er mooie serveerplanken van. Deze zijn uit een stuk gezaagd, niet verlijmd en daardoor oersterk. De planken zijn aan 2 kanten te gebruiken en hebben 2 hygiënische in gefreesde handgrepen. De zagerij heeft de plank al voorzien van 2 lagen Tung olie. Deze drogende, beschermende olie is volledig foodsafe en maakt de planken waterafstotend. SKOTTSBERG® Tung olie is ook los verkrijgbaar zodat je de plank goed kunt onderhouden voor een leven lang plezier.
Deze Woodworks serveerplank heeft een afmeting van 50 x 19 x 3 cm.
Let op: deze Longan serveerplanken zijn uniek, geen enkele plank zal hetzelfde zijn. Ze kunnen een minimale afwijking hebben in grootte of kleur.
Onderhoud en schoonmaken van je Woodworks serveerplank
Onze SKOTTSBERG® Woodworks houten planken zijn bij de zagerij al behandeld met 2 lagen (verdunde) Tung olie. Deze Tung olie is diep in het hout getrokken, waardoor je de planken direct kunt gebruiken.
SKOTTSBERG® Tung olie is een duurzame 100% pure natuurlijke olie. Tung olie, of "Chinese houtolie", is gemaakt van de zaden van de Tung boom en wordt in Azië al meer dan 2000 jaar gebruikt voor o.a. de afwerking van houten schepen, omdat de olie het hout waterafstotend maakt. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor onder andere houten werkbladen, vloeren, meubels, en voor onze SKOTTSBERG® houten serveer– en snijplanken.
Tung olie is een drogende olie die in het hout trekt. Het hout verkleurt hierdoor niet, is voedselveilig en waterafstotend na droging en dat maakt Tung olie simpelweg de beste natuurlijke afwerking voor hout die er bestaat. Het maakt je hout levendiger en geeft een hele mooie matte tot zijdeglans afwerking.
Wil je je serveerplank na veelvuldig gebruik graag een extra beschermende laag geven? Dat is mogelijk. Schuur het oppervlak licht, maak het volledig stofvrij en wrijf met een niet pluizende doek de Tung olie op de plank. Verwijder na ongeveer 15 minuten de overtollige olie en herhaal dit nogmaals na een uur. De plank zal een paar uur tot maximaal een dag nodig hebben om volledig te drogen. De Tung olie kan het beste bewaard worden op een donkere plek en sluit de fles altijd goed af. Zuurstof zorgt namelijk voor uitdroging van de olie.
Belangrijkste kenmerken:
· Product: 1 serveerplank
· Afmeting: 50 x 19 x 3 cm
· Kleur: Bruin
· Materiaal: Longan Wood (fruitboom)
· Vaatwasmachinebestendig: Nee

Over SKOTTSBERG®
SKOTTSBERG® producten gaan niet alleen lang mee, ze worden vaak zelfs beter met de tijd. We vieren de terugkeer naar de echte essentie. Want écht is gewoon béter. Beter voor ons, beter voor de planeet en als het gaat om ons assortiment, ook beter om samen van eten te genieten.
Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om naar de lessen uit het verleden te kijken ter bescherming van onze toekomst. Daarom zijn de producten van SKOTTSBERG® gemaakt van natuurlijke bestanddelen. Daarnaast zijn ze toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. SKOTTSBERG® keert terug naar de essentie. De SKOTTSBERG® producten worden, wanneer je ze goed verzorgt, helemaal van jou. Ze zijn praktisch onverwoestbaar en worden daarmee een onderdeel van familierecepten die doorgegeven worden van generatie op generatie. Dit onderscheidt ze van andere producten, omdat je bij goed gebruik de SKOTTSBERG® producten nooit hoeft te vervangen.

Kleur: Bruin
Sets Koken en tafelen: Other
Type Serveer schalen: Kaas Borden
Materiaal: Hout

Meer voor jou