Kok Maison

Antonin rieten fauteuil met kussen

Item No. 2959dd37-0728-4660-90dd-c75dfaedab3d
Kleur

De Antonin stoel is de archetypische rieten stoel: een rieten structuur met een grote diameter, een rieten netzitting, en een typisch 'opengewerkt' vlechtwerk van de rugleuning. De zuinigheid van het materiaal (100% riet + een paar spijkers) en de record lichtheid van deze stoel (2,5 kg, u kunt hem met een vinger verplaatsen...), worden mogelijk gemaakt door de natuurlijke robuustheid van riet. De Antonin fauteuil is ideaal om te ontspannen, te kletsen bij een drankje, te lezen of tv te kijken. De rugleuning is naar achteren gekanteld om een ontspannen houding mogelijk te maken. De zithoogte van 42 cm is wat laag om er een tafelbrug van te maken, maar hij is hoog genoeg om senioren zonder problemen te laten zitten en staan. Past bij de Colette en Mélina rieten tafels.

Wicker (een andere naam voor wilg) groeit gemakkelijk in heel Europa. Er zijn geen gewasbeschermingsmiddelen of meststoffen voor nodig. De oogst wordt elk jaar volledig geregenereerd, zodat het een zeer gemakkelijk hernieuwbare hulpbron is. Warm ('buff' vlechtwerk met natuurlijke kopertinten) of koud ('wit' vlechtwerk) gepeld, wordt het meestal onbehandeld aangeboden, waarbij de wilgentenenvezels hun gladde, satijnachtige oppervlak 'au naturel' laten lijken.

Totale afmetingen: hoogte 80 x breedte 60 x lengte 67, zitting op 42 cm, armleuningen op 60 cm aan de voorkant, en op ongeveer 66 cm halverwege de oprijplaat. Gewicht 2,5 kg. Structuur, netten, bogen, vlechtwerk en bindwerk: naturel buff wicker (geen vernis of beits). Kussen gevuld met polyethervezel, 100% katoen, niet verwijderbaar, zie kleurkeuze rechtsboven. Gemaakt in Europa. De Antonin rieten stoel is ook verkrijgbaar zonder kussen.

Een stoel van vlechtwerk kan worden gebruikt in een veranda, in een wintertuin, of buiten bij mooi weer en af en toe, maar kan niet worden beschouwd als tuinmeubilair. Het is niet gemaakt om bestand te zijn tegen slecht weer, vochtigheid, vorst of te lange blootstelling aan de zon. Ook de Antonin fauteuil is handgeweven. Er kunnen dimensionale verschillen van 1 tot 2 cm worden waargenomen, geen twee zijn precies hetzelfde.

Onderhoud: afstoffen met een vochtige doek, commerciële schoonmaakproducten vermijden. Bij sterke vervuiling, reinigen met een spons en Marseille zeep.

Als rotanspecialist sinds 1920 biedt KOK Maison kwaliteitsmeubelen die comfortabel en bestendig zijn, niet alleen door de keuze van de materialen maar ook door de nauwgezette zorg die aan elk detail wordt besteed.

Product weight - value: 2.5 Kg
Lengte van het product: 67 cm
Product Width - value: 60 cm
Kleur: gray
Product Height - value: 80 cm
Andere kleur: Grijs